Tampere teatteritunnit 10-15 vuotiaat
Teatteritaiteen laajaa perusopetusta
Ryhmät soveltuvat aloittaville ja jatkaville oppilaille.
Mitä tunneilla tehdään?
Opetuksessa tutustutaan teatteritaiteeseen erilaisten draama- ja teatteriharjoitteiden sekä leikkien kautta. Ryhmät ovat jatkavia, mutta myös niihin otetaan mukaan uusia jäseniä.
Ariel (10-13 v): Improsta esitykseen 1 (32t) Opintojaksolla opiskellaan improvisaation perusteita Keith Johnstonen improvisaatiokäsityksen pohjalta.
Capulet (10-13 v): Improsta esityksekseen (64t) Improsta esitykseen 1-opintojaksolla kerrataan ja palautetaan mieliin improvisaation perusteita Keith Johnstonen improvisaatiokäsityksen pohjalta. Opintojakson aikana tutuksi tulevat termit “JOO-asenne”, “Hyväksyntä”, “Tarjous” ja “Statukset”. Tällä opintojaksolla painopiste on lyhyissä improvisaatioharjoituksissa, peleissä ja leikeissä.
Improsta esitykseen 2-opintojaksolla tehdään pidempiä improvisoituja kohtauksia ja harjoitellaan tarinankerrontaa. Lisäksi opetukseen kuuluvat kuuntelu- ja keskittymisharjoitukset, impulssiharjoitukset, näyttelijäntyön harjoitukset. Improvisoiduista kohtauksista ja oppilaiden omista ideoista valmistetaan opintojakson päätteeksi esitys. Opintojakson aikana harjoitellaan keskustelua teatterista.
Tavoitteena improsta esitykseen opintojaksoilla on ohjata oppilasta havainnoimaan itseään sekä ilmiöitä ja todellisuutta ympärillään käyttäen apunaomaa kokemusmaailmaansa ja eri aisteja. Tavoitteena on rohkaista oppilasta uskomaan itseensä, löytämään omia vahvuuksiaan ja kehittämisalueitaan innostaa oppilasta asettamaan itselleen tavoitteita ja reflektoimaan omaa työskentelyään.
Lear (12-13 v) Näyttelijä ja teksti 1 (64 t)
Opintokokonaisuuden aikana harjoitellaan tekstien lukemista ja analysointia, harjoitellaan kohtaustyöskentelyä valmiilla teksteillä, tehdään aisti- ja luottamusharjoituksia, tunnetilaharjoituksia, puhe – ja ääniharjoituksia. Myös äänileikit ja pelit kuuluvat opintokokonaisuuden sisältöön.
Hamlet (13-16 v): Näyttelijä ja teksti 1 (64t)
Tavoitteena on ohjata oppilasta harjoittelemaan kokonaisvaltaista ilmaisua ja rohkaista uskomaan itseensä, löytämään omia vahvuuksiaan ja kehittämisalueitaan. Kannustaa oppilasta luovaan toimintaan ja uteliaisuuteen sekä kokeilemaan rohkeasti teatterin keinoja.
Feste (13-16 v): Teatteria ja historiaa 1 (64t)
Teatteria ja historiaa 1-opintojaksolla tutustutaan antiikin teatteriin, näytelmiin ja teatterirakennuksiin. Lisäksi perehdytään Shakespearen aikaan ja draamoihin ja teatterirakennuksiin. Opintokokonaisuuden aikana valmistetaan oppilaiden versio Romeosta ja Juliasta. Opintojakson aikana käydään keskusteluja teatterin muutoksista ja samalla teatterin puolista, jotka ovat säilyneet vuosisatojen kuluessa. Teatteria ja historiaa-opintojaksoillakin opitaan tekemällä ja kokemalla. Tavoitteena Teatteria ja historiaa 1-jaksolla on kannustaa oppilasta havainnoimaan teatteria ja teatteritaidetta osana omaa elämää ja yhteiskunnallisena ilmiönä.
Milloin?
Teatteriopistolla Juhlatalo Hovissa Sukkavartaankatu 9
Ariel (syntyneet 2014-2012)
ma klo 16:30 - 18:00 Hanna-Riikka Suhonen
Capulet (syntyneet 2013-2012)
ma klo 16:30 - 19:30 Laura Laakso
Lear (syntyneet 2013-2011)
to klo 16:30 - 19:30 Henna Valkeamäki
Hamlet (syntyneet 2011-2009)
ke klo 16:30 - 19:30 Hanna-Riikka Suhonen
Feste (syntyneet 2010-2008)
to klo 16:30 - 19:30 Laura Laakso
Hinnasto
Teatteritaiteen perusopetus:
2 x 45 min. viikossa 312 € / lukukausi (Ariel)
4 x 45 min. viikossa 485 € / lukukausi (Hamlet, Feste, Capulet ja Lear)